logo WPVL

Welkomstwoord

introwelkomstwoord

Overal en alles draait om de wiskunde. Bovenstaand artikel bewijst dat zelfs wiskundige formules mooi zouden staan als motieven op je kledij. Of ben je hier niet helemaal mee akkoord?

Het is alleszins belangrijk dat jongeren er zich van bewust worden dat wiskunde een grote rol speelt in onze maatschappij. Deze website is speciaal ontworpen voor leerkrachten wiskunde. Zij moeten namelijk de leerlingen motiveren om wiskunde te bestuderen. Dit is niet altijd een eenvoudige zaak, zeker niet als je de leerlingen wil blijven boeien met moeilijke en complexe materies. Voldoende afwisseling, leuke werkvormen, levensecht materiaal en goed uitgewerkte lesideeën zijn zeer belangrijk. Op deze website kan u al deze zaken terug vinden.

 Eeuwig creatief uit de hoek komen, is niet eenvoudig. Alles zelf willen verzinnen en ontwerpen, het kan, maar het is niet meteen nodig. Op deze website wordt voldoende lesmateriaal aangeboden, zodat u niet steeds zelf alles moet verzinnen en uit uw mouw moet schudden. U kan lesvoorbereidingen, werkblaadjes, nuttige sites, wiskundige artikels, een wiskunde woordenboek en dergelijke meer raadplegen op deze website.

Wij hopen dat de website ‘Wiskunde portaal voor leerkrachten’ een bron van inspiratie mag zijn voor alle wiskundeleerkrachten en rekenen uiteraard op uw steun en feedback.

Voor de steun en hulp bij het realiseren van deze website willen wij mevrouw Van den Brande nogmaals bedanken. We konden ons geen betere promotor bedenken. Ook Jana De Winter mogen we zeker niet vergeten. Zij heeft er namelijk voor gezorgd dat al het materiaal op de site werd geplaatst.

Veel leesplezier.

Ontwerpers: Jill Rosiers en Kimberly Steenackers

Homenav

welkomstwoord

geschiedenisnav

lesmateriaalnav

woordenboeknav

wiskrantnav

wwwnav

raadselsnav

forumnav

Wiskundewandelingnav

wiskalendernav

Casionav